Premiera in Romania: 'garsoniera' cu trei camere. Vezi cum arata

Data publicarii: 26-05-2011 | Imobiliare

Impact Developer & Contractor a lansat pe piata un prototip de locuinta multifunctionala care inglobeaza trei camere intr-una singura, pe o suprafata de 28 mp utili, cu ajutorul unui perete rotatitv. Pretul unei astfel de locuinte este de circa 40.000 de euro, fara mobilier.

Modelul este de inspiratie asiatica, unde cazul arhitectului chinez Gary Chang a devenit deja celebru. Acesta si-a transformat garsoniera sa din Hong Kong, in suprafata de 30 mp, intr-un spatiu multifunctional care imbina elementele a 24 de camere (vezi video).

"E celebra garsoniera din Hong Kong cu 24 de functionalitati, dar necesita o organizare mai mare si e prea complicata. Noi am sesizat un interes pentru lucruri mai sofisticate si bineinteles, bugetul mai restrans. Aceast prototip mai necesita imbunatatiri, insa cererea va da sens proiectului nostru", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele companiei. 


Locuinta este amplasata in complexul rezidential Greenfiled din zona Padurii Baneasa si face parte din conceptul denumit Kaleidoscop. Intreg sistemul se bazeaza pe un perete rotativ de 2,8 m X 2 m, gandit pentru a fi folosit in trei ipostaze: camera de zi - cu canapeua intoarsa spre fereastra -, dinning - cu mobilerul de bucatarie intors spre fereastra si "welcomme room" cu canapeaua intoarsa spre usa si bucataria in spate. 

Impact tinteste cu acest produs tinerii intre 25 si 35 de ani, necasatoriti, care duc o viata activa. 

Cititi stirea integral pe Capital.ro

Sursa foto: Capital.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: